Is AI een bedreiging voor de SEO-strategie?

Begrijp hoe u technologie en beperkingen kunt inzetten voor uw SEO-inspanningen.

Kunstmatige intelligentie is de laatste tijd de SEO-industrie binnengedrongen

Allereerst, als u onder de indruk bent van ChatGPT en het SEO kan bedreigen, bent u misschien verbaasd om te weten dat volgens de tool zelf, de industrie SEO prima zal zijn:

AI kan de manier waarop SEO wordt gedaan veranderen, maar het is onwaarschijnlijk dat het het hele beroep zal vervangen.

Hoewel AI bepaalde aspecten van SEO kan automatiseren, zoals trefwoordanalyse en technische site-audits, is er nog steeds expertise en creativiteit nodig om strategieën efficiënt te ontwikkelen en uit te voeren. Bovendien worden de zoekmachines zelf steeds geavanceerder, waardoor ze een bewegend doelwit worden voor de AI. Daarom zal er waarschijnlijk vraag blijven naar SEO-professionals die op de hoogte blijven van de algoritmen van zoekmachines.

Ten tweede, op een meer serieuze noot: als u al enkele jaren een SEO-professional bent, zult u weten dat zoekmachineoptimalisatie nooit door technologische vooruitgang is gekomen.
Integendeel, het gedijt altijd wanneer innovatieve hulpmiddelen opduiken om nieuwe manieren te ontdekken om taken uit te voeren en nieuwe mogelijkheden te bieden.
Dat gezegd hebbende, kunnen AI-tools zoals ChatGPT het beroep vooruit helpen, en ons een extra hulpmiddel geven om onze industrie te laten gedijen.

Laten we eens kijken hoe ChatGPT SEO kan veranderen:

1. Hulp bij het creëren en optimaliseren van inhoud

Het automatisch creëren van SEO-inhoud is iets wat SEO’s al jaren proberen te doen, en om voor de hand liggende redenen: Zoekmachines hebben van oudsher tekst nodig om te begrijpen waar een pagina over gaat, en ze zijn niet altijd in staat geweest om content te vinden voor elke doelzoekvraag of handgeschreven zoekopdracht die er intentie is. Dit geldt vooral voor grote e-commerce sites met miljoenen SKU’s en productpagina’s.

ChatGPT te hulp? Niet zo snel – AI gebruiken om inhoud te schrijven is om minstens twee redenen geen goed idee:

  • AI-gegenereerde inhoud zal altijd persoonlijkheid of stijl missen (wat Google mogelijk heeft herkend of in de toekomst zal herkennen).
  • Iedereen die bekend is met Google’s geschiedenis van het vinden van manieren om elke geschaalde strategie voor het maken of optimaliseren van inhoud te bestraffen, weet dat zodra AI-gegenereerde inhoud een probleem wordt, Google manieren zal vinden om deze te detecteren, te devalueren en mogelijk te bestraffen. Hoewel het automatiseren van uw contentstrategie zal helpen uw takenlijst snel af te vinken, is het gebruik van AI voor het creëren van content op de lange termijn geen goed idee, net zoals het automatiseren van uw contentcreatie door middel van herschrijven of vertalen geen goed idee is als pre-AI-tools.

Dus waar kunnen we vertrouwen op kunstmatige intelligentie om ons te helpen met ons contentwerk? Tools zoals ChatGPT kunnen helpen met veel SEO content creatie taken zonder uw algemene SEO strategie in gevaar te brengen, waaronder:

  • Ideeën voor inhoudelijke onderwerpen
  • Analyse van trefwoordonderzoek
  • Samenvattingen van de inhoud maken (voor meta tag optimalisatie of featured snippet optimalisatie)
  • Samenstellen van contentbriefings en overzichten
  • Inhoud structureren

ChatGPT categoriseert bijvoorbeeld trefwoordlijsten op zoekintentie:

chatgpt helpt met categoriseren

En hier helpt het met het structureren van de inhoud:

chatgpt helpt met constuctie

Evenzo kunt u de tool vragen uw trefwoordenlijst te sorteren op gevoel, of een semantische analyse uit te voeren om trefwoorden te groeperen. De output vereist nog steeds menselijke beoordeling, maar het is veel efficiënter dan het handmatig uitvoeren van deze taken met alleen uw subjectieve begrip van die zoekopdrachten.

Niemand zal een professioneel team inhuren om een van deze taken uit te voeren. Het gaat er dus meer om bepaalde delen van het proces efficiënter te maken (en technologie te gebruiken om nieuwe ideeën te ontdekken die traditioneel zoekwoorden- en doelgroeponderzoek misschien ontbeert), dan om full-service bureaus te vervangen.

2. Tijd besparen op kleine taken

ChatGPT kan kleinere taken uitvoeren om tijd te besparen. Dit omvat basisprogrammering, basisonderzoek en sommige vormen van gegevensanalyse.

ChatGPT kan bijvoorbeeld snel schemacode samenstellen op basis van uw instructies. Of het kan het type schema voorstellen dat zou werken op basis van wat u hebt getypt. Het biedt schone HTML-code voor elke tekstinvoer. Het is zelfs mogelijk om eenvoudige PHP-tools te schrijven en gegevens op te halen uit de API.

Slimme ontwikkelaars moeten nog steeds de stukken samenvoegen, bugs oplossen (die de tool vrij vaak laat zien), de uitvoer testen en de code dienovereenkomstig aanpassen. Als u ooit hebt gewerkt met een ontwikkelingsteam en dacht: “ze doen dit al, maar ze vertrouwen op openbare code snippets en freelancers”, dan hebt u waarschijnlijk gelijk!

In dit opzicht is ChatGPT slechts een kleine nuttige assistent die veel levens minder ingewikkeld kan maken, maar toch menselijke tussenkomst vereist vanwege het feit dat er voortdurend een groter beeld, een ingewikkeld controleproces, en een lange lengte van de vaststelling in de eerste plaats volledig gebaseerd op echte menselijke interactie met een webpagina of een tool.

Wat kunnen AI-tools zoals ChatGPT niet?

Zoeken (voorlopig)

ChatGPT kan niet zoeken, het is niet altijd op dit moment het bijwerken van haar persoonlijke database, en het is niet altijd het krijgen van toegang tot verschillende zoekmachines.

Of dit gaat veranderen of niet, weten we niet (men zou kunnen rekenen op het is mijl mogelijk withinside de toekomst), maar we beseffen dat Google heeft vele jaren coaching zijn set van regels te leveren veel effecten in reactie op een menselijke vraag, dus ik verwacht niet dat dit apparaat in een poging om te groeien naar alternatief Google’s elk moment snel.

Trends opvangen en volgen

ChatGPT is gebaseerd op zijn huidige kennisbasis, die het is mijlen opgeleid om te herkennen en te bestuderen. Het bijwerken van die kennisbasis lijkt vooral een probleem omdat het extra onderwijs en testen kan vereisen, wat niet eenvoudig is. Anders zou de kennisbasis van het apparaat al veel meer bijgewerkt kunnen zijn.

Iedereen die al een tijdje bezig is met zoekmachinemarketing is zich ervan bewust dat extrade de enige consistente in onze onderneming is waarin uw webpagina ook grondig kan worden gefilterd voor iets wat u waarschijnlijk 5 jaar geleden hebt gedaan. Als zodanig, zou je niet hoeft te absoluut afhankelijk van gedateerde records van een AI-apparaat om bijgewerkte keuzes voor u te maken.

Zoals ChatGPT toegeeft, het is nu niet langer geschikt voor het richten op de overdracht van doelstellingen – de aard van de zoekmachine marketing onderneming.

Denken zoals een mens dat doet

Emoties, fouten, verdwaald raken en zich verward voelen – dat zijn allemaal kritische onderdelen van de zoek- en winkeltrips van mensen waar alleen een individu zich mee kan identificeren.

In staat zijn om menselijke gevoelens te begrijpen en reacties te verwachten is een belangrijk onderdeel van belangrijke zoekmachinemarketingtaken, zoals linkbuilding en het creëren van virale inhoud.

Het creëren van relateerbare inhoud is ook wat alleen een individu kan doen, en het gaat met de aankondiging dat het apparaat geen essentiële taken kan uitvoeren, zoals het verkopen van uw inhoud, het uitvoeren van outreach, het opvolgen van prospects, enzovoort.

Met AI-contentmateriaal bestaat het gevaar dat elk contentmateriaal op het web – de toon, opmaak en tekst – uiteindelijk hetzelfde klinkt, eruitziet en aanvoelt. En dat is een web dat niemand wil.

Zonder integratie met andere apparatuur zoals Google Analytics, Search Console, en de ontspanning AI bovendien niet de capaciteit om de handvol motieven uw internet site kan ook bovendien hebben verloren verkeer en pleiten antwoorden op die problemen te onderzoeken. Ironisch genoeg, overmatig gebruik van AI-gegenereerde replica kan ook blijken als het doel voor veel van u withinside de toekomst!

Slotgedachten

Ik ben positief dat is gewoon het begin van AI’s software zowel in zoekmachine marketing en ons gewone leven. Binnenkort kunnen we zien de tijden, terwijl AI-gedreven generatie integreert met verschillende toolsets, maakt gebruik van meer bijgewerkte datasets, document analytics en suggesties terug naar ons, en updates (of misschien presteert) op welke zoekmachine marketing beoordelingen verschuldigd zijn die zal bovendien verbeteringen aan onze standaard optimalisatie en reclame inspanningen.

Maar wat gebeurt er als het AI-apparaat leert te doen wat het nu niet kan?

Nogmaals, afwisseling is de beste regelmaat in onze onderneming, en er kan een toenemend aantal methoden voor ons om te ontdekken hoe AI-gedreven generatie zou kunnen maken zoekmachine marketing krachtiger en productiever.

Echter, alle mensen die heeft gegokt met ChatGPT vragen of de zoekmachine marketing onderneming wordt bedreigd, kan ook een slechte kennis van wat een krachtige zoekmachine marketing strategie is. Het vraagt om een veel diepere houding en kennis van het grotere geheel, de behoeften van het doelpubliek, de belangen van hyperlinkversterkers, tendensen en opkomende mogelijkheden dan de hedendaagse generatie van AI-pushed generatie kan bieden.

Geef een reactie